Soal Jawab ANIS

Sila Nyatakan Soalan Pada Ruangan Dibawah
Soalan Terbaru
User
BOLEH SAYA TAHU BERAPA SESI YANG AKAN DIJALANKAN DALAM SEBULAN.

UNTUK PROGRAM TRANSISI PRA-SEKOLAH YANG SEDANG DIJALANKAN, SESI PEMBELAJARAN ADALAH 2 HARI SEMINGGU, 3 JAM PER SESI.

nursima binti rahmani dalam kategori AUTISM

12-SEP-22
User
SAYA TIDAK MENERIMA STATUS KEMASUKAN ANAK SAYA KE PRASEKOLAH ANIS. ADAKAH RAYUAN UNTUK KEMASUKAN KE SESI JANUARI 2023 AKAN DIBUKA?

TERIMA KASIH TUAN/PUAN KERANA TELAH MENDAFTAR KEMASUKAN ANAK KE PRA-SEKOLAH ANIS. YA, PIHAK ANIS AKAN SEKALI LAGI MENYEMAK PERMOHONAN YANG LAYAK UNTUK KEMASUKAN PELAJAR FASA 2 PADA BULAN DEC. PIHAK KAMI AKAN HUBUNGI TUAN/PUAN UNTUK DIJEMPUT KE PENILAIAN AWAL JIKA ANAK TUAN/PUAN MEMENUHI KRITERIA KEMASUKAN PRA-SEKOLAH.

NURUL dalam kategori AUTISM

08-SEP-22
User
KENAPA BANTUAN ANIS & DIDIK ANIS DIBUKA PERMOHONAN DALAM TEMPOH YANG SINGKAT? RAMAI YANG TIDAK TAHU TENTANG BANTUAN SEBEGINI. BANTUAN-BANTUAN ANIS SANGAT BERGUNA DAN DAPAT MERINGANKAN BEBAN BAGI IBU BAPA YANG MEMPUNYAI RAMAI ANAK ISTIMEWA. BILAKAH LAGI BANTUAN & DIDIK ANIS AKAN DIBUKA ?

TERIMA KASIH DIATAS SOALAN PUAN NURHASLINA, DIANTARA SEBAB-SEBAB TEMPOH PERMOHONAN DIBUKA DALAM TEMPOH YANG SINGKAT ADALAH UNTUK MENGAWAL JUMLAH PERMOHONAN YANG BEGITU RAMAI DAN JUGA JUMLAH PERUNTUKAN BANTUAN YANG DISALURKAN DARIPADA KERAJAAN NEGERI TIDAK DAPAT MENAMPUNG KEPADA SEMUA PEMOHON. BANTUAN KHAS ANIS DAN DIDIK ANIS AKAN DIBUKA SETIAP TAHUN DAN PUAN BOLEH AMBIL MAKLUM DI LAWAN SESAWANG HTTPS://WWW.ANISSELANGOR.COM/ DAN FACEBOOK ANIS UNTUK INFO TERKINI.TERIMA KASIH

nur haslina dalam kategori AUTISM

14-JUN-22
User
ANAK BERUMUR 9 THN MASIH BOLEH BUAT THERAPY DI PUSAT ANIS ?

HANYA ANAK BERUMUR DARIPADA 2 SEHINGGA 6 TAHUN SAHAJA

Lim Chee Pin dalam kategori AUTISM

23-MAY-22
User
BAGAIMANA SAYA NAK BERDAFTAR DENGAN ANIS,TAPI ANAK SAYA MASIH TIADA KAD OKU? WAJIB ADA KAD OKU KE?

BAGI DAFTAR UNTUK PROGRAM ANIS ANDA BOLEH MELAYARI WEB ANISSELANGOR.COM DAN PILIH PROGRAM ANIS DAFTAR SECARA DALAM TALIAN, JIKALAU, ANDA TELAH MEMBUAT PERMOHONAN KAD OKU, ANDA BOLEH SERTAKAN SEKALI DENGAN SALINAN BORANG PERMOHONAN BAGI MEMASTIKAN ANDA TELAH MEMBUAT PERMOHONAN KAD OKU

NORSUZANTI BINTI ABDUL RAHIM dalam kategori AUTISM

22-MAR-22
User
SESI INTERVENSI ANIS DIJALANKAN BERAPA LAMA? BAGAIMANA JADUAL INTERVENSI?

BAGI SESI INTERVENSI ANIS BERJALAN 2JAM SEMINGGU ISNIN HINGGA KHAMIS, SESI 1 (9PAGI-11PAGI) SESI 2 (11.30PAGI-1.30PTG) SESI 3 (2.30PTG-4.30PTG)

MOHAMED HANIFF BIN HASSAN dalam kategori AUTISM

16-MAR-22
User
17-NOV-21